Čočka červená loup. celá - volně

(0x)
Naše cena s DPH
55,60 Kč/kg2,22 
1 390,00 Kč/bal
Naše cena bez DPH
49,64 Kč/kg1,99 
1 241,00 Kč/bal
Dostupnost
skladem
gmo free 

Více informací v Popisu.

Základní informace

Výrobce
PROVITA
Kód
002258
Hmotnost
1 kg

Popis

Složení: čočka červená loupaná celá.

Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1476 kJ / 348 kcal;
tuky: 0,9 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,1 g;
sacharidy: 60 g;
cukry: 3,7 g;
vláknina: 1,2 g;
bílkoviny: 25 g;
sůl: 0,01 g.

Země původu: Kanada.

Skladování: Skladujte v suchu chladu a temnu.

Použití:
Červená čočka známá také jako egyptská je velmi oblíbená u dětí.

Uvařená čočka se hodí do polévek, pokrmů z jednoho hrnce nebo jako příloha. Je ideální na zahušťování polévek nebo dušených pokrmů. Můžeme ji použít jako základ do pomazánek, fáší, placek či karbanátků.

Oblíbenou je v indické kuchyni, kde se z ní připravuje pokrm Dhal, výborná kořeněná kaše, podávaná jako příloha např. k zeleninovému karí.

Příprava:
Červenou čočku není potřeba namáčet, jen propláchnout. Vaří se jen krátce, stačí pouhých 10 - 15 minut. Nevýhodou loupané čočky je fakt, že se má tendenci rozvařit (není to chyba), proto počítejme spíše s kašovitou konzistencí.

Tip: Jak ochutit červenou čočku?
Určitě pro nás tradičním kořením jako majoránka, česnek nebo kmín. Vyzkoušejte ale chutě teplých krajin - římský kmín, kari, špetka skořice, paprika nebo kurkuma.





Snažíme se našim zákazníkům nabídnout široký sortiment zboží, které bude kvalitní, chutné a za příznivé ceny. To může ovšem někdy znamenat rozdílnost v grafickém náhledu, nutričních hodnotách, alergenech, zemi původu, popřípadě procentuálním vyjádření jednotlivých zastoupených surovin ve výrobku. Přestože klademe velký důraz na neustále aktualizování informací, k těmto odlišnostem někdy dojít může. Prosíme tedy, abyste vždy věnovali svou pozornost etiketě na výrobku a nespoléhali se pouze na informace v Popisu.

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články