
 
Složení: surový třtinový cukr BIO 90%, vanilka Bourbon prášek BIO 10%.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1626 kJ / 384 kcal;
tuky: 1 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,2 g;
sacharidy: 91 g;
cukry: 88 g;
bílkoviny: 0,7 g;
sůl: 0,01 g.
Zemědělská produkce: EU / mimo EU.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Použití:
Vanilka je po šafránu a kardamomu nejdražší koření na světě. Stoji za to si však připlatit. Běžně dostupný a levnější vanilinový cukr obsahuje náhražky, a to buď syntetický vanilin nebo ethylvanilin, proto se vůni a kvalitativním vlastnostem nemůže pravé vanilce rovnat.
Náš vanilkový cukr v BIO kvalitě je vyroben z třtinového cukru, nerafinovaného a chemicky neběleného, pocházejícího z jihoamerické cukrové třtiny a Bourbon vanilky z Komorových ostrovů v Indickému oceánu. Používáme jej všude tam, kde chceme přidat bohatou chuť a vůni vanilky – dezerty, zmrzliny, krémy, šlehačky, pudinky, kaše, čajové pečivo nebo cukroví. Můžeme přidat rovnou do těsta nebo moučník pocukrovat či v cukru obalit.
Věděli jste, že…
… květ vanilky kvete pouze necelý jeden den? Během této doby je nutné květ opylit, což je prováděno ručně. Za jednu směnu zvládnou pěstitelé uměle opýlit až 1.000 kvítků. Plody takto pěstovaných rostlin jsou aromatičtější než plody divoce rostoucí. Přirozeně je však opyluje pouze jeden endemický druh včel a některé druhy kolibříků v jihovýchodním Mexiku.
CZ-BIO-002
Hodnotilo 0 uživatelů
Vážení zákazníci,
z důvodu technických problémů může docházet k nesouladu v dostupnosti zboží uvedeném na eshopu.
V případě nenalezení požadovaného zboží na eshopu nás kontaktujte na email: objednavky@provita.cz nebo eshop@provita.cz, skladovou dostupnost ověříme.
Omlouváme se za případné komplikace