Hrách římský cizrna 400g PROVITA

(0x)
Naše cena s DPH
31,40 Kč/ks1,26 
188,40 Kč/bal
Naše cena bez DPH
28,04 Kč/ks1,12 
168,24 Kč/bal
Dostupnost
skladem
zaklad 

Základní informace

Výrobce
PROVITA
Kód
114029
EAN
8594034770272
Hmotnost
0,4 kg

Popis

Složení: hrách římský cizrna.

Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1508 kJ / 357 kcal;
tuky: 5,1 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,7 g;
sacharidy: 57 g;
cukry: 4,3 g;
vláknina: 3,1 g;
bílkoviny: 20 g;
sůl: 0,03 g.

Země původu: Argentina / Rusko / Turecko.

Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.

Použití: 
Tato vydatná a sytá luštěnina svým vzhledem připomíná loupané lískové oříšky. Cizrna, cizrna beraní, garbanzo nebo také hrách římský pochází z jihovýchodní oblasti Turecka nebo Sýrie. Dnes je největším producentem Indie, pěstuje ji však celý Blízký východ.

Nejznámější pokrmy z cizrny jsou jednoznačně pomazánka hummus a smažené koule falafel – pokrmy typické pro dálný východ. Použít ji můžeme do salátů, kaší, jako základ veganských pomazánek, do kari. Výborná je také jako součást zeleninových směsí a omáček, v kuskusu nebo jen tak pražená na oleji.

Příprava:
Probranou a propláchnutou cizrnu namočte na 6 – 12 hodin, ideálně přes noc. Propláchněte a vařte cca 2 hodiny do měkka. Použitím tlakového hrnce zkrátíte dobu přípravy. Dobře připravená cizrna má máslovitou konzistenci.

TIP:
- Namáčejte cizrnu ve slané vodě, rychleji pak změkne.




Snažíme se našim zákazníkům nabídnout široký sortiment zboží, které bude kvalitní, chutné a za příznivé ceny. To může ovšem někdy znamenat rozdílnost v grafickém náhledu, nutričních hodnotách, alergenech, zemi původu, popřípadě procentuálním vyjádření jednotlivých zastoupených surovin ve výrobku. Přestože klademe velký důraz na neustále aktualizování informací, k těmto odlišnostem někdy dojít může. Prosíme tedy, abyste vždy věnovali svou pozornost etiketě na výrobku a nespoléhali se pouze na informace v Popisu.

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články