Složení: hrách římský cizrna BIO.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, suchých skořápkových plodů a sezamu.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1361 kJ / 325 kcal;
tuky: 6,4 g;
nasycené mastné kyseliny: 1,2 g;
sacharidy: 48 g;
cukry: 3,1 g;
vláknina: 12 g;
bílkoviny: 18 g;
sůl: 0,09 g.
Zemědělská produkce: Turecko.
Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Použití: Tato vydatná a sytá luštěnina svým vzhledem připomíná loupané lískové oříšky. Cizrna, cizrna beraní, garbanzo nebo také hrách římský pochází z jihovýchodní oblasti Turecka nebo Sýrie. Dnes je největším producentem Indie, pěstuje ji však celý Blízký východ.
Nejznámější pokrmy z cizrny jsou jednoznačně pomazánka hummus a smažené koule falafel – pokrmy typické pro dálný východ. Použít ji můžeme do salátů, kaší, jako základ veganských pomazánek, do kari. Výborná je také jako součást zeleninových směsí a omáček, v kuskusu nebo jen tak pražená na oleji.
Příprava: Probranou a propláchnutou cizrnu namočte na 6 – 12 hodin, ideálně přes noc. Propláchněte a vařte cca 2 hodiny do měkka. Použitím tlakového hrnce zkrátíte dobu přípravy. Dobře připravená cizrna má máslovitou konzistenci.
TIP: - Namáčejte cizrnu ve slané vodě, rychleji pak změkne.
- Po uvaření hoďte cizrnu na pánev, přidejte trochu koření a užijte si chuť podobnou chipsům.
CZ-BIO-002Snažíme se našim zákazníkům nabídnout široký sortiment zboží, které bude kvalitní, chutné a za příznivé ceny. To může ovšem někdy znamenat rozdílnost v grafickém náhledu, nutričních hodnotách, alergenech, zemi původu, popřípadě procentuálním vyjádření jednotlivých zastoupených surovin ve výrobku. Přestože klademe velký důraz na neustále aktualizování informací, k těmto odlišnostem někdy dojít může. Prosíme tedy, abyste vždy věnovali svou pozornost etiketě na výrobku a nespoléhali se pouze na informace v Popisu.