Jáhly BIO - volně
- Naše cena s DPH
- 39,30 Kč/kg1,57 €
- 982,50 Kč/bal
- Naše cena bez DPH
- 35,09 Kč/kg1,40 €
- 877,25 Kč/bal
- Dostupnost
- skladem
Více informací v Popisu.
Základní informace
Popis
Složení: jáhly BIO.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1493 kJ / 357 kcal;
tuky: 3,9 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,9 g;
sacharidy: 69 g;
cukry: 1,4 g;
bílkoviny: 9,8 g;
sůl: < 0,01 g.
Zemědělská produkce: Ukrajina.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Použití: Jáhly neboli proso jsou dříve tradiční slovanskou surovinou se širokým využitím a velice jednoduchou přípravou. V našich jídelníčcích si pomalu získávají opět své místo, na dlouhou dobu je nahradila éra rýže, brambor nebo kukuřice.
Původem jáhly pocházejí z Asie, konkrétně z Himalájí, oblíbené jsou především v Číně a Indii. Jáhly se získávají šetrným vyloupnutím zrníček z bezlepkové obiloviny prosa setého. Nevylouplá zrnka slouží jako krmivo pro ptáky.
Díky své jemné neutrální chutí můžeme jáhly v kuchyni využít nasladko i naslano. Výborné jsou např. v polévkách jako zavářka, v salátech, rizotech, zapékané se zeleninou nebo jakou součást náplní a fáší. V o něco tradičnějším pojetí – na sladko, jsou oblíbené jáhlové knedlíky, nákypy, ranní kaše, placky, korpusy na dorty, muffiny, bábovky, …
Příprava:
Propláchnuté jáhly vařte v poměru 1 : 2 (jáhly : voda) s kapkou oleje na mírném ohni dokud se voda nevstřebá (cca 10 - 15 minut).
TIP:
- Pro odstranění případné hořkosti se doporučuje jáhly několikrát spařit horkou vodou.
- Pro zachování kvalitativních vlastnosti je vhodné v letních měsících skladovat v lednici.
Vyzkoušejte také naše jáhlové dezerty PROVITA jablko - skořice nebo banán - datle.
CZ-BIO-002
Snažíme se našim zákazníkům nabídnout široký sortiment zboží, které bude kvalitní, chutné a za příznivé ceny. To může ovšem někdy znamenat rozdílnost v grafickém náhledu, nutričních hodnotách, alergenech, zemi původu, popřípadě procentuálním vyjádření jednotlivých zastoupených surovin ve výrobku. Přestože klademe velký důraz na neustále aktualizování informací, k těmto odlišnostem někdy dojít může. Prosíme tedy, abyste vždy věnovali svou pozornost etiketě na výrobku a nespoléhali se pouze na informace v Popisu.
Parametry
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
0
Hodnotilo 0 uživatelů