Karob prášek chléb svatojánský tmavý 400g PROVITA

(0x)
Naše cena s DPH
35,30 Kč/ks1,41 
176,50 Kč/bal
Naše cena bez DPH
31,52 Kč/ks1,26 
157,60 Kč/bal
Dostupnost
skladem
super potravina 
Více informací v Popisu.

Základní informace

Výrobce
PROVITA
Kód
006644
EAN
8594034796029
Hmotnost
0,4 kg

Popis

Složení: karobový prášek.

Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1528 kJ / 365 kcal;
tuky: < 3 g;
nasycené mastné kyseliny: 1 g;
sacharidy: 87 g;
cukry: 30 g;
bílkoviny: 5,2 g;
sůl: 0,02 g.

Země původu: Španělsko.

Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.

Použití:
Karob neboli chléb svatojánský je jedlý plod stalozelené rostliny Rohovníku obecného pocházejícího ze Středomoří. Karobové lusky jsou sušeny na přímém slunci až několik měsíců.

Rozdíl mezí tmavým a světlým práškem je ve způsobu zpracování. Standartním postupem výroby je rozemletí pražených karobových lusků zbavených semen, čímž vzniká prášek tmavý. U světlého dochází k mletí lusků nepražených. Rozdíl je také ve využití. Zatímco tmavý je intenzivnější v barvě, aromatu i chuti a hodí se především k přípravě studených a teplých nápojů podobně jako kakao, prášek světlý je častěji využíván při pečení. Není to však pravidlo a záleží na individuální chuti.

Karob je obecně používán podobně jako kakaový prášek, je ale přirozeně sladší, s nižším obsahem tuku a zajímavé je také jeho nutriční složení. Neobsahuje ani kofein.

Vyzkoušejte jej při přípravě polevy či toppingu, nepečeného cukroví, sladkých pomazánek nebo karobového pudinku. Při pečení obzvláštní chuť klasického brownies, muffinů i sušenek.

Věděli jste, že…
… semena rohovníku obecného mají stejnou velikost i hmotnost a v minulosti se používaly jako váhová jednotka zlata či drahých kamenů? Také slovo karát (0,2 g) je odvozeno od označení těchto semen - v arabštině „kharrub“, v řečtině „kerátion“.


Snažíme se našim zákazníkům nabídnout široký sortiment zboží, které bude kvalitní, chutné a za příznivé ceny. To může ovšem někdy znamenat rozdílnost v grafickém náhledu, nutričních hodnotách, alergenech, zemi původu, popřípadě procentuálním vyjádření jednotlivých zastoupených surovin ve výrobku. Přestože klademe velký důraz na neustále aktualizování informací, k těmto odlišnostem někdy dojít může. Prosíme tedy, abyste vždy věnovali svou pozornost etiketě na výrobku a nespoléhali se pouze na informace v Popisu.

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články