Více informací v Popisu.
Pektin citrusový 10g PROVITA
- Naše cena s DPH
- 14,60 Kč/ks0,58 €
- 146,00 Kč/bal
- Naše cena bez DPH
- 13,04 Kč/ks0,52 €
- 130,40 Kč/bal
- Dostupnost
- skladem
Více informací v Popisu.
Základní informace
Popis
Složení: pektin citrusový.
Země původu: Itálie.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Použití: Zahušťovadlo, želírující prostředek.
Citrusový pektin je využíván díky svým želírujícím vlastnostem a zachování přirozené chuti ovoce při přípravě domácích marmelád, sirupů či žele.
Vyzkoušejte si doma vyrobit domací gumové bonbóny.
Příprava marmelády: Pektin smíchejte s cukrem v poměru 1:4 a nechte důkladně rozpustit v horké vodě. Tuto směs vlijte do již povařeného ovoce. Přidejte citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou (jako konzervant), důkladně promíchejte a povařte na požadovanou hustotu. Naplňte do sklenic a nechte vychladnout dnem vzhůru. Po vychladnutí můžete ještě marmeládu zavařit.
Dávkování: 10 g pektinu na cca 1 kg ovoce.
TIP:
* Pektin vždy smíchejte s cukrem. Pokud byste jej vsypali samostatně, mohl by začít hrudkovatět.
* Čím je ovoce kyselejší, tím více obsahuje pektinu a vy ho můžete přidat méně.
* Požadovanou hustotu lehce zjistíte testem s vychlazeným talířkem. Kápněte na něj trochu marmelády, nechte vychladnout a uvidíte konečnou konzistenci.
Snažíme se našim zákazníkům nabídnout široký sortiment zboží, které bude kvalitní, chutné a za příznivé ceny. To může ovšem někdy znamenat rozdílnost v grafickém náhledu, nutričních hodnotách, alergenech, zemi původu, popřípadě procentuálním vyjádření jednotlivých zastoupených surovin ve výrobku. Přestože klademe velký důraz na neustále aktualizování informací, k těmto odlišnostem někdy dojít může. Prosíme tedy, abyste vždy věnovali svou pozornost etiketě na výrobku a nespoléhali se pouze na informace v Popisu.
Parametry
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
0
Hodnotilo 0 uživatelů