
Složení: mletá skořice (druh Cejlon).
Zemědělská produkce: Madagaskar.
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.
Použití:
Skořicovník pravý neboli cejlonský je stálezelený strom pocházející ze Srí Lanky, nyní pěstovaný i v jiných oblastech tropického pásma. Kůra po usušení tvoří charakteristické tenké svitky narozdíl od skořice čínské, která je hrubší a tvoří jakési trubky či pruhy. Čínská je chuťové ostřejší a méně kvalitní.
Jemná chuť i vůně cejlonské skořice se perfektně hodí nejen k typicky známým pokrmům z jablek či švestek, ale také do punče, mléčné rýže, zmrzlin, kaší nebo také do rebarborového kompotu. Vyzkoušejte také v kombinaci s čokoládou v sušenkách, brownies nebo vánočním cukroví.
Skoříce má široké využití nejen při přípravě sladkých pokrmů, což je obvyklé především v naších podmínkách, ale je také např. součásti směsi koření používané na Středním východě či Indii - Garam Masala - koření přidávané do rýžových, luštěninových i zeleninových pokrmů.
TIP:
- Zkuste skořici přidat do rajské omáčky. Podtrhne chuť rajčat! Skořici můžete přidat také do chlebového těsta, upéct malé bagetky a podávat k rajské polévce.
- Připravené ovoce jako hrušky, broskve, nektarinky posypte směsí skořice a trochou cukru. Grilujte až cukr zezlátne a podávejte horké s vychlazenou zakysanou smetanou.
CZ-BIO-002
Hodnotilo 0 uživatelů
Vážení zákazníci,
z důvodu technických problémů může docházet k nesouladu v dostupnosti zboží uvedeném na eshopu.
V případě nenalezení požadovaného zboží na eshopu nás kontaktujte na email: objednavky@provita.cz nebo eshop@provita.cz, skladovou dostupnost ověříme.
Omlouváme se za případné komplikace