
Složení: kukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, chia mouka – mleté výlisky ze semen chia 6%, dextróza, jedlá sůl, emulgátor: slunečnicový lecitin, zahušťovadlo: guarová guma, kmín drcený, látka zlepšující mouku: kyselina askorbová, regulátor kyselosti: kyselina citronová.
Může obsahovat stopy sezamu.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1526 kJ / 361 kcal;
tuky: 1,5 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,6 g
sacharidy: 85 g;
cukry: 2,1 g;
bílkoviny: 1,8 g;
sůl: 2 g.
Země původu: Česká republika.
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Použití:
Návod k přípravě v domácí pekárně
Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). (Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tříhodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.)
Návod k přípravě v klasické troubě
V míse důkladně smícháme „suché“ ingredience – směs a droždí. Přilijeme vlažnou vodu a vařečkou hněteme do hladka (cca 5 minut). Těsto přesuneme do nádoby, ve které budeme péct, a necháme kynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut. Pečeme cca 1 hodinu nejlépe takto:
1. Troubu předehřejeme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Při teplotě 250 °C pečeme 15 minut.
2. Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.
3. Přibližně 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.
Hodnotilo 0 uživatelů
Vážení zákazníci,
z důvodu technických problémů může docházet k nesouladu v dostupnosti zboží uvedeném na eshopu.
V případě nenalezení požadovaného zboží na eshopu nás kontaktujte na email: objednavky@provita.cz nebo eshop@provita.cz, skladovou dostupnost ověříme.
Omlouváme se za případné komplikace